SHIVKUMAR | 40 × 60 residential design



Project data file:

* 40 & # 39; x 60 & # 39; plot size,

* 6500 etc.

* 4 car garages,

* Lift & automated entrance,

* Home theater & gym.

The design idea was based on "connectivity" and "ease of use". Considering the multiple requirements such as four bedrooms, living room, dining room, kitchen, bar unit, music corner, home theater etc., the number of floors required to be accommodated was 3. Therefore, the "connectivity" give a consistent a feeling called "home".

The slots for optical connection (any part of the house visible from any corner of the cross section) form the basis for the design.

Natural lighting is a key factor in improving the quotient of "vitality." Strategically positioned windows, skylights, etc. Enhance daytime running lights and reduce dependence on electricity during the day. Until the end of the rock pass before you need to turn on the lights.

Broken with these are the shaped pieces. These small pieces of the landscape are so visible from different parts of the house creating the impression that the house is surrounded by landscape from all sides. These soothing parts of the landscape give a great relief to this "concrete jungle". Drip irrigation ensures that preserving the landscape will not be a job.

A 4 car garage, home cinema, gym & sit-out will take care of all family requirements for the next 30 years.

The whole house is illuminated by the use of LED lights. The lights are of the exposed variety (for maximum use of fire), but they have significantly lower power (so they are easily in the eyes). This type of lighting can save more than 60% of the electricity consumption (in terms of lighting). The strategic location of the lights greatly improves the atmosphere.

Photos by Shamanth Patil

Source:.